Ahşap Ev, Kütük Ev, Prefabrik Evler hakkında


AHŞAP EVLER & KÜTÜK EVLER & PREFABRİK  EVLER


1)   Ahşap Ev: Kütük sistemi ve karkas sistemi ile kendi biriminde 2’ye ayrılır. Kütük sisteminde ağacımız kütük halinde biçilerek önce fırınlanır sonra emprenye bölümüne alınır. Kütüğümüz vakumlu emprenye ile ahşabımızın içine enjekte edilir. Emprenyeden çıkan kütüklerimiz belirli süre içinde kurumaya ve dinlenmeye alınır. Kütüğümüz kuruduktan sonra makinelerimizle kütük evimizin ölçülerinde kesilir. Kütüklerimiz kesildikten sonra monteleme bölümüne geçilir..

Karkas sisteminde ise önce ahşap evimizin iskeleti yapılır. Ahşap iskeletine strafor, cam yünü v.s gibi izole malzemelerle ısı yalıtımı sağlanır..  Böylelikle ahşabımızın soğuk ve sıcağa karşı ısı kaybı önlenir. Karkas sisteminde lambri uygulanır. İçten ve dıştan geçme lambrilerle evimizin duvarları örülür. Böylelikle ahşap evimizin iskelet bölümü tamamlanmış olur. . Çatımızda da ısı yalıtımı sağlamak için strafor, cam yünü, mebran gibi ısı yalıtımı malzemelerle alt yalıtımı sağlanır. Son aşamada şıngıl ve istenildiği takdirde kiremit v.b malzemelerle çatımız tamamlanmış olur.

2)   Kütük Ev: Kerpiç halinde biçilmiş kütüklerimiz özel kanal sistemi ile kanalları açılır. Bu kanallar yağmuru, soğuğu ve kütük evimizin depremden ve diğer doğal afetlerden korunmasını sağlar. Kütüklerimiz kerpiç biçiminde örülerek evimizin kafalardan çapraz bağlantılarla geçme sistemi ile bağlanarak evimiz örülür. Bu şekilde duvarlarımız tamamlanır. Çatımızda da ısı yalıtımı sağlamak için strafor, cam yünü, mebran gibi ısı yalıtımı malzemelerle alt yalıtımı sağlanır. Son aşamada şıngıl ve istenildiği takdirde kiremit v.b malzemelerle çatımız tamamlanmış olur.

3)  Prefabrik Ev: Önce karkas sisteminde ve ya çelik konsüksiyonlarla evimizin iskeleti yapılır. iskeletine strafor, cam yünü v.s gibi izole malzemelerle ısı yalıtımı sağlanır..  Böylelikle evimizin soğuk ve sıcağa karşı ısı kaybı önlenir.. Dış cephesi betopan malzememizle monte edilerek evimizin iç ve dışı bitmiş hale getirlir.

Kaynak: ahlatdekorasyon.com

Tavsiye Bağlantılar

KÜTÜK EV BLOGUMUZU SOSYAL MEDYADA ARKADAŞLARINIZLA PAYLAŞABİLİRSİNİZ!